Over ons

In VANE waan je je in de sferen van een kosmopolitische metropool zonder daarbij de hartelijkheid van Brabant te verliezen.

Het culinaire hoogste punt van Eindhoven

VANE Restaurant & Skybar is ontstaan uit de wens om op de bovenste verdiepingen van hotel NH Collection Eindhoven Centre een plek te creëren voor en door Eindhoven. Met die intentie in het achterhoofd werd chef Casimir Evens verleid om terug te keren naar zijn geliefde Eindhoven. Waar Casimir overdag voor de lunchkaart van de Skybar heeft gekozen voor echt comfort food, zoals een club sandwich of een VANE burger, kun je s’avonds in het restaurant juist genieten van fine dining van de hand van de meester. De kookstijl van Casimir staat hoe dan ook garant voor een unieke beleving van smaken die de grootste fijnproever zullen bekoren. Gecombineerd met het geweldige uitzicht over de stad en een Skybar met cocktails van Tess Posthumus is VANE een plek waar iedere Eindhovenaar een keer geweest moet zijn.  En zal terugkeren.Maar de ambities van VANE reiken verder dan Eindhoven. De groei van de stad, in lijn met de pijlers technologie, design en kennis, maken van Eindhoven een steeds aantrekkelijkere plek om te wonen, maar ook om te bezoeken. Door partnerships met lokale ontwerpers, kunstenaars en bedrijven halen we het beste van Eindhoven naar binnen om aan een breed publiek te tonen. VANE Restaurant & Skybar is een toevoeging en uithangbord voor Eindhoven. 

Casimir Evens
Executive Chef
Casimir Evens

Na een culinaire reis die Casimir Evens langs De Pastorale** en 't Zilte** in België bracht, staat de local hero aan het roer van zijn eigen keuken in zijn eigen stad. Na het werk in eerder genoemde sterrenrestaurants mag Casimir nu voor het eerst zelf het scepter zwaaien in de keuken. De chef met de eeuwige glimlach haalt zijn inspiratie uit alle vier de windstreken en de naam VANE (Engels voor windhaan) ligt dan ook in lijn met zijn kookstijl. Zelf typeert Casimir zijn gerechten als complex en met een behoorlijke diepgang, hoewel hij zich inspant om een pure en strakke uitstraling te behouden. Hoewel Casimir Evens nu letterlijk en figuurlijk op een bijzonder hoog niveau kookt, geniet hij nog steeds van de simpele lekkernijen die je op iedere hoek van de straat kunt vinden.

No Food, no fun!
Tess Posthumus
Cocktail advisor
Tess Posthumus

Tess Posthumus is niet meer weg te denken uit de wereld van cocktails. In 2015 uitgeroepen tot Beste Vrouwelijke bartender Worldwide is Tess een graag gezien verschijning. Tess heeft zich laten inspireren door het thema van VANE in het samenstellen van de cocktailkaart. 

VANE is de nieuwe hotspot van Eindhoven. Ik ben er trots op dat ik de cocktailkaart heb mogen samenstellen.