21 september 2018

NH Collection Eindhoven Centre wordt eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven

Op vrijdag 21 september is onder grote belangstelling de vijfde ster feestelijk onthuld door Burgermeester Jorritsma van Eindhoven. “Een bijzonder moment dat wij graag vieren met pers en relaties”, aldus Ludo de Jong, Hotel Director. “In het afgelopen jaar voelen wij ons deel geworden van de hechte gemeenschap in Eindhoven. Het karakter van de stad Eindhoven en NH Collection is een uitstekende match gebleken. Vaste gasten weten ons te vinden voor een cocktail op ons panoramische dakterras of een diner op topniveau in VANE Restaurant. Internationaal gezien zijn de ruime en moderne kamers een goede aanvulling gebleken op het al bestaande premium hotelaanbod in Eindhoven. NH Collection staat voor een hoge mate van service. Het is een prachtige waardering dat we nu de vijfde ster formeel mogen voeren.”

De beoordeling van de sterrenclassificatie wordt uitgevoerd door Hotelsterren. De beoordeling van de sterrenclassificatie wordt uitgevoerd door Hotelsterren. Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, die in Nederland houder is van de Europese Hotel Classificatie. Bij het bepalen van de sterrenclassificatie worden hotels beoordeeld op 270 objectieve criteria, waarmee de compleetheid van de dienstverlening en de faciliteiten wordt gemeten. Door het behalen van de vijfde ster is NH Collection Eindhoven Centre officieel het eerste vijfsterrenhotel in Eindhoven en het 30ste vijfsterrenhotel in Nederland. Ik ben trots op de prestatie van het hele team”, aldus Ludo de Jong.

Ook voor de positionering van Eindhoven is dit een strategische mijlpaal. “Een vijfsterrenhotel heeft de status van de Champions League in het hotelwezen”, aldus Peter Kentie, citymarketeer van Eindhoven. “Een perfecte combinatie van persoonlijke aandacht, bijzondere service én uitmuntende faciliteiten. In Eindhoven hebben we een goede mix aan hotels en bijzondere plekken voor betekenisvolle overnachtingen. Desondanks is voor een stad als Eindhoven de komst van een vijfsterrenhotel een must. Om te voldoen aan de groeiende eisen van bezoekers aan Eindhoven is dit een schitterende toevoeging aan het aanbod in stad en regio. We feliciteren NH Collection Eindhoven Centre met de vijf sterren status en we zijn als stad trots op deze verrijking van ons hotelaanbod.”

In het afgelopen jaar is, onder leiding van topchef Casimir Evens, VANE Restaurant uitgegroeid tot een van de succesvolste restaurants van Eindhoven. Naast de feestelijkheden rond de vijfde ster, is tijdens de verjaardagsmaand ook het startschot gegeven van de zogeheten Four Hands Dinners. Chef Casimir Evens leidt tijdens dit diner in VANE Restaurant samen met culinaire vrienden gasten tot een gastronomisch hoogtepunt. Na de eerste twee edities met chef Viki Geunes van ’t Zilte** in Antwerpen en Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen, zal binnenkort de agenda bekend wordt voor de overige edities.


Meer nieuws

16 juli 2021

TEAM Restaurant VANE op vakantie!

Het team van Restaurant VANE is op vakantie van 18 juli tot 11 augustus! Wij ontvangen u graag in onze VANE Skybar of na 11...

Lees meer
29 april 2021

Nieuw: Brunch box speciaal voor de moeders!

Het wordt eens tijd dat we die moeders in het zonnetje gaan zetten! Deze box is helemaal samengesteld om moeders geheel te...

Lees meer